Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Nie łączy z serwerem domowym
#1
Witam wszystkich, to mój pierwszy post na tym forum, więc proszę o wyrozumiałość ;-)

Od paru miesięcy posiadam Netiaspota i wszystko jest ładnie. Tzn. prędkość w umowie 20 Mbit/1 Mbit i prawie dokładnie tyle wyciąga. Niezbyt często są przerwy w działaniu usługi, ale do rzeczy:
ładnie łączy z internetem, tylko nie chce połączyć z jednym konkretnym hostem, na którym jest ustawiony prywatny serwer.
Serwer jest na linuksie i posiada adres domenowy od DynDNS oraz zmienne IP, które w praktyce nigdy się nie zmienia (chyba, że przy okazji wymiany sprzętu).
Będąc w lokalizacji, w której jest Netiaspot wpisuję w przeglądarkę adres domenowy serwera, wchodzi na stronę główną, która składa się z kilku linijek htmla, klikam na linka do galerii zdjęć i wtedy następuje totalne zmulenie. Każda miniaturka zdjęcia kilka KB wczytuje się przez długie minuty - ale się wczytuje. Naprawdę trwa to długo, np. wczytanie 6 miniatur trwa 15 minut.
Klikam na link do filmu, który jest umieszczony na tym serwerze i podobnie - ładuje pierwsze parę bajtów i potem kapie pojedyńczymi bajtami przez długie kwadranse.
Myślałem, że to wina komputera - przyniosłem drugiego laptopa i dokładnie to samo.
Wyciągam tableta, łączę się z feralnym Netiaspotem po WiFi wpisuję adres serwera o którym mowa - śmiga :-o
Czy winowajcą może być jakieś ustawienie Netiaspota?
Oczywiście próbowałem się łączyć np. przez iPlusa i łączność z tym serwerem hula. Z UPC hula, z Orange DSL hula, z zagranicy hula itd.
Aktualizowałem system Windows, aktualizowałem przeglądarki na tych laptopach i nic.
Odpowiedz


Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości