Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Odblokowanie NetiaSpot2
#1
Witam!
Połączyłem się z netiaspot, ale po zainicjowaniu polaczenia w putty wyskakuje mi:

ROM VER: 1.1.4
CFG 05

ROM VER: 1.1.4
CFG 05


U-Boot 2010.06-LANTIQ-v-2.0.40 (Jun 20 2012 - 19:33:41 on albert@actaeon)

CLOCK CPU 333M RAM 166M
DRAM: 64 MiB
NAND: NAND device: Manufacturer ID: 0x98, Chip ID: 0x76 (Toshiba NAND 64MiB 3,3V 8-bit)
64 MiB

i to wszystko. Nic dalej nie idzie. Możecie pomóc?
Mam nadzieję że dobrze podłączyłem transmisje, bo moja płyta wygląda zupełnie inaczej niż w instrukcji/manualu. Przewód mam 3-żyłowy ca-42.

Złacze rs zamontowałem jak na tym zdjęciu!


Załączone pliki Miniatury
   
Odpowiedz
#2
(04-23-2013, 10:08 AM)swistako napisał(a): Witam!
Połączyłem się z netiaspot, ale po zainicjowaniu polaczenia w putty wyskakuje mi:

ROM VER: 1.1.4
CFG 05

ROM VER: 1.1.4
CFG 05


U-Boot 2010.06-LANTIQ-v-2.0.40 (Jun 20 2012 - 19:33:41 on albert@actaeon)

CLOCK CPU 333M RAM 166M
DRAM: 64 MiB
NAND: NAND device: Manufacturer ID: 0x98, Chip ID: 0x76 (Toshiba NAND 64MiB 3,3V 8-bit)
64 MiB

i to wszystko. Nic dalej nie idzie. Możecie pomóc?
Mam nadzieję że dobrze podłączyłem transmisje, bo moja płyta wygląda zupełnie inaczej niż w instrukcji/manualu. Przewód mam 3-żyłowy ca-42.

Złacze rs zamontowałem jak na tym zdjęciu!

Wyślij mi skan etykietki naklejonej na spocie na pw, postaram się załatwić hasełko
Odpowiedz
#3
mam spota z annexem B czy to tez spot2? Uruchomiłem putty ale odczyt podobnie jak w pierwszym poście. Czy tu tez nie da sie wyciągnąc hasełka za pomocą putty? Bardzo proszę o pomoc w uzyskaniu hasla do konta super - chcialbym wyłączyc zdalny dostęp neti do routera


Załączone pliki Miniatury
   
Odpowiedz
#4
Wstaw jego zdjęcie(płytki), z parametrów masz NS1.
Odpowiedz
#5
tak wygląda plytka - screen ponizej


Załączone pliki Miniatury
   
Odpowiedz
#6
Definitywnie NS1, jedyna różnica w płytce to układ T1 zaraz koło gniazdka RJ11, nie powinno być żadnych problemów z jego odblokowaniem.
Odpowiedz
#7
to dlaczego taki odczyt ? Mam jeszcze spota z annexem A i tam odblokowałem - ale na tym mam odzczyt taki jak powyżej zamieścilem i dalej nic nie idzie. co mam zrobic zeby oczytac dane do konta super ?
Odpowiedz
#8
walcze juz kilka tygodni i nie moge nic zrobić Sad. Czy mógłby ktoś pomóc?
Po uruchomieniu putty błyskawicznie pojawia sie kilka linijek i póżniej nic juz nie pokazuje. Odczyt kończy się na " relocate_code start
relocate_code finish
64 MiB "
Odpowiedz
#9
Potwierdzam brak możliwości wejścia do NS2 przez UART. Prawdopodobnie się zmądrzyli i zablokowali dostęp na dobre.
Pokazuje tylko to co poniżej i stoi.

ROM VER: 1.1.4
CFG 05

ROM VER: 1.1.4
CFG 05

U-Boot 2010.06-LANTIQ-v-2.0.40 (Jun 20 2012 - 19:33:41 on albert@actaeon)

CLOCK CPU 333M RAM 166M
DRAM: 64 MiB
NAND: NAND device: Manufacturer ID: 0x98, Chip ID: 0x76 (Toshiba NAND 64MiB 3,3V 8-bit)
64 MiB
Odpowiedz
#10
Spróbujcie podłączyć diodkę z opornikiem między TX a GND na modemie.. jeżeli lampka będzie mrugać także później, to można próbować dostać się w ciemno. Właśnie taką sytuację mam w TP-Linku.. wpisując w ciemno dwa polecenia, udało mi się uruchomić obraz ramdisk OpenWRT.
Odpowiedz


Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości